Bli franchisetagare   |   Är du hyresvärd   |   Jobba hos oss   |   Logga in  

Vårt kaffe

Höjden av gott kaffe

För ett genuint kaffehus är endast det bästa gott nog. Coffeehouse by George har därför låtit Kahls kafferosteri med anor från 1911 skapa ett helt eget kaffe – bara för oss. Kaffe är en upplevelse för alla sinnen. Främst smak, doft, syn, men också hörsel och känsel. Varje intryck bidrar till helheten. Kaffespecialisten på Kahls, Johan Nilsson, svarar om det svarta guldet.

Vad för slags kaffe har ni skapat?

Ett brygg- och ett espressokaffe. Båda är KRAV- och Fairtrademärkta. Gott på alla sätt alltså.

Varifrån kommer bryggkaffet?

Peru, från kooperativ längs bergskedjan Anderna.

Vad är fördelarna med Peru?

Otroligt bra odlingsförhållanden, på hög höjd. Höjdarkaffet! Ren luft och bra klimat gynnar kaffeplantorna. Kaffe är en känslig växt, men bältet kring ekvatorn bjuder på omväxlande sol och regn. Det är perfekt.

Vad är det för kaffeböna?

Det är en arabica, som trivs på höjden där det är lite kallare så att plantan mognar långsammare och bättre kan ta till vara på näringen. Till exempel bildas det mer fruktsocker. Allt för den goda smaken.

Och smaken?

Det peruanska kaffet är noga utvalt för att det både tilltalar många kaffedrickare och samtidigt är smakrikt och fylligt.

Vad är den goda hemligheten bakom espresson?

Det är en väl avvägd blandning. Bönan från Peru skapar en stabil bas och en fyllig kropp, medan den etiopiska är syrligt frisk, kryddig och med en nyans av citrus. Till det har vi lagt till en robusta från Tanzania som gifter sig bra med mjölk. Slutresultatet är ett mångsidigt kaffe.

Fairtrade logga KRAV logga